mobil uygulama
Mobil Uygulama Tasarımı
Aralık 14, 2017
google-reklamlari
Google Adwords Reklamları ile Başlarken Yapılması Gereken 5 Şey
Ocak 24, 2018
web tasarım

web tasarım

(Last Updated On: Nisan 14, 2018)

2018 Web Tasarım Trendleri Neler Olacak?

2018 web tasarım trendleri, web sitelerinde ilk bakış içerikten daha önemlidir. Kullanıcı site içinde gezinmeye, içeriklerinizi incelemeye ilk izlenimden sonra başlar. Her yıl yenilikler, değişen trendler web sitelerin nasıl olması gerektiğini de belirler. 2018 web sitesi trendleri bakalım nelermiş?

  • Mobilin Önemi Artıyor.

Web site girişlerinde mobil cihazların yoğunluğu artarak devam ediyor. Durum böyle olunca ilk dikkat etmemiz gereken web sitemizin mobile uyumluluğudur. 2018 in ilk yarısında Google yeni Mobil Öncelikli Endeksini ( mobile first index) yayınladı. Yani mobil uyumlu sitelere daha da önem verecek, arama sonuçlarında mobil uyumlu sitelere öncelik tanıyacak. Bu nedenle modern web sitemizin de tüm mobil cihazlara uyumlu olması gerekiyor.

  • Canlı ve Parlak Renk Kullanımı

2018 web tasarım trendleri listesinde bir diğer konu ise, sitede kullanılan renklerin canlı, dikkat çekici olması gerektiğidir. Kullanıcıları içeri çeken ve içeride kaldıkları kısa sürede onları etkileyebilen görsel ve renk kullanılmalı. Böylece rakiplerinizin önüne geçebilir ve kullanıcıların aklında kalabilirsiniz.

  • Tasarım

2018  web tasarım trendleri, tasarım alanında yine sade, kullanıcı dostu ve kolay anlaşılabilir olması yönünde. Hareketli arka planlar ve fon müzikleri kullanılmayacak. Onun yerine ilgi kullanılan renk ve görsel seçimleriyle, yazı karakterleriyle ve içerikle çekilecek.

  • Yazı Fontu Seçimi

Geçmiş yıllarda risk almayan tipografiler tercih edilirken bu yıl farklı ve cesur font kullanımları 2018 web tasarım trendleri listesinde. Tercih edilen yazı fontu; kurumsal kimliğimizle, vizyonumuzla uyumlu, kolay okunabilir olmalıdır. Kullanıcıyı yormamalıdır. Bu kriterlere bağlı kalınarak farklı fontlar kullanılabilir ve dikkat çekilebilir.

  • Sitenin Hızı

Sitenin hızı çok önemlidir. Sayfaların hızlı yüklenmesi, kullanıcının olabildiğince az beklemesi dönüşleri artıracaktır. 2016 yılında DoubleClick’ in yaptığı araştırmaya göre sayfa yüklenme hızı 3 saniyeden fazla olan mobil sitelerin %53 ünün terk edildiğini gösteriyor. Kullanıcılar için hız her geçen gün daha önemli hale geliyor. Modern sitelerin de bunu uyum sağlaması gerekiyor. Hızlı yüklenmeli, kolay olmalı ve kullanıcıyı sıkmamalıdır.

  • Etkileşimler

Web sitemizde kullanıcıların mikro etkileşime girebilecekleri alanlar olmalıdır.

Peki mikro etkileşim nedir? Mikro etkileşim; bir kullanıcının spesifik bir aktiviteyi gösteren, görev bazlı etkileşimlerdir. Mesela, sosyal medyada birinin paylaşımını beğenmemiz bir mikro etkileşimdir.

Mikro etkileşimi doğru kullandığımızda, verimli sonuçlar elde ederiz. 2018 yılında gerçek zamanlı iletişim kurulabilen bu mikro etkileşimler ile dönüşümlerimizi artırabiliriz.

  • Güvenlik

2018 de öne çıkan bir diğer konu da güvenlik olacak. Fidye yazılımların ve kötü amaçlı yazılımların giderek artmasıyla birlikte web sitelerinin HTTPS kullanması büyük önem taşıyacak. 2017 yılından beri Google SSL Sertifikası olmayan siteleri ‘güvenli değil’ olarak işaretlemeye başladı. Bu nedenle hem arama motorlarına hem de ziyaretçilerimize onları koruduğumuzu göstermemiz gerekiyor.

2018 web tasarım trendleri, büyük kısmı 2017’ den alışık olduğumuz çizgide devam edecek. Kullanıcıların zorlanmayacağı, yapmak istedikleri işlemleri kolayca yapabilecekleri, anlık iletişime geçebilecekleri sitelerin önemini koruyacak. Google’ ında yaptığı yeniliklerle mobil uyumluluk ve güvenlik konuları daha da önemli olacak. Ve modern sitelerde hızın önemi giderek artacak.

Comments are closed.

Ücretsiz Destek Al